Meny Lukk
Søk Lukk
Søk

Radio

Kantar Media er leverandør av de offisielle lyttertallene for radio i Norge. På oppdrag fra den norske radio-bransjen måles alle rikskanaler samt flere lokal-samkjøringer minutt for minutt. Målingene foregår elektronisk ved hjelp av et landsrepresentativt panel, Mediepanelet, bestående av 1000 personer som bruker PPM-utstyr.

Tallene gir et godt bilde av lyttervaner; hvem lytter til hva, hvilke programmer er populære og hvordan ser det totale radiomarkedet ut. I tillegg rapporteres det lyttertall for hver eneste reklamespot.

Daglige lyttertall fra radiopanelet levers til radiokanaler, mediebyråer og andre interesserte. Tallene rapporteres i InfoSys, et spesialutviklet software som gjør at brukerne kan analysere lytterdata selv. Vi gjennomfører kurs og tilbyr support i InfoSys. Vi har lytterdata tilgjengelig fra Mediepanelet fra mai 2006 og frem til i dag.

Kantar Media måler også lytting for lokalradiostasjoner i Norge. Datainnsamling for lokalradiostasjoner gjennomføres ved telefonintervju, og kartlegger radiolytting i går, brutt ned på tid, sted og radiostasjon. Tallene rapporteres på kvartalsnivå.

For mer informasjon, kontakt:

Landsdekkende radiomålinger: Mihai Dumitrescu
Lokalradiomålinger: Katja Møglestue