Meny Lukk
Søk Lukk
Søk

GallupGO-panelet - Medlemssider

Vinnere i Høstferiekonkurransen

Om GallupGO-panelet

GallupGO-panelet består av 2300 personer i alderen 10-79 år, og er en del av Seerundersøkelsen. Hvert medlem har med seg en liten måleenhet, GallupGO, gjennom dagen som registrerer TV-seing via lydkoder som ligger i TV-sendingene. TV-seingen gjenkjennes ved at måleren identifiserer en ikke-hørbar lydkode som TV- selskapene og strømmeaktørene legger i sine sendinger. GallupGO kan ikke «høre» eller registrere samtaler eller andre lyder rundt deg, den mottar kun numeriske lydkoder. 

I dette panelet er det ikke noe måleutstyr som skal monteres på TV. 

Del lenke Lenke er kopiert
Måleutstyret

GallupGO

Hver person i husstanden som er i alderen 10 – 79 år mottar en måleenhet, GallupGO, som skal tas med gjennom dagen. GallupGo skal du ha med deg  mest mulig gjennom dagens gjøremål, både når du er hjemme og når du er utenfor boligen - på jobb, skole, fritidsaktiviteter etc. 

Ved første gangs mottak av utstyret kobles GallupGO i den medfølgende laderen som settes i et strømuttak. Etter at meteret har stått til lading en stund, kan du trykke på knappen på siden av meteret for å aktivere displayet. Ditt navn vises i displayet og GallupGO er nå klar til bruk. Sørg for at hver person bruker sin personlige GallupGO. Dekselet med klips kan monteres på baksiden av meteret ved å skyve dekselet på plass.

 

 

 

 

 

 

Hjemmeindikator

I tillegg til GallupGO mottar husstanden en eller flere hjemmeindikatorer. Disse kommuniserer med GallupGO via Bluetooth for å kunne rapportere om din TV-seing foregår hjemme eller utenfor hjemmet. Disse senderne skal plasseres sentralt i boligen, og eventuelt i hver etasje, for å oppnå en best mulig dekning. Benytt vedlagte festeanordning til å feste indikatoren på ønsket sted. Gallup Panelsenter vil kontakte husstanden om hvor indikatorene er plassert.

Indikatorene skal ikke tas med til fritidsbolig eller andre steder du oppholder deg utenfor hjemmet, de skal alltid være fast i hjemmet.

 Beacon

Del lenke Lenke er kopiert
GallupGO-funksjoner

 Funksjoner GallupGO

Lysindikator

Dette er en liten lampe som blinker hvert 10. sekund for å fortelle at GallupGO fungerer som den skal. En innebygd sensor registrerer bevegelse, og så lenge du bærer GallupGO med deg vil denne lampen blinke grønt.

Om du legger GallupGO fra deg vil lampen etter en stund begynne å dobbeltblinke rødt for å tilkalle din oppmerksomhet. Vi ber deg da om å plukke opp GallupGO for å fortelle at du fortsatt er i nærheten av den, og lampen vil da skifte tilbake til blinkende grønt.

Dersom GallupGo blir liggende i ro og blinke rødt vil du ikke lenger samle bonuspoeng. Det er derfor viktig at du har GallupGo med deg og sørger for at den blinker grønt.

AUX-inngang for hodetelefonadapter

Her kobler du til adapter som benyttes når du bruker hodetelefoner tilkoblet mobiltelefon, nettbrett, PC/Mac o.l. Se beskrivelsen for tilkobling og bruk på side 10.

Mikrofon

Mikrofonen oppfatter lydkoder som ligger i TV-sendingene. Det er viktig at mikrofonen ikke er tildekket av klær eller ligger i veske, sekk o.l.

Micro-USB inngang for laderen

Ladekabelen med micro-USB kontakt settes inn her når GallupGO skal lades.

Aktiveringsknapp av display

Ved å trykke på knappen aktiverer du displayet. Lyset slukker av seg selv etter noen sekunder.

Del lenke Lenke er kopiert
Når og hvor skal jeg ha med meg GallupGO?

Ved å følge disse enkle reglene vil all din TV-seing bli registrert. Når du forlater boligen, ta med deg GallupGO uansett om du skal på jobb, skole, reise innenlands eller bare drar for å handle.

Du tenker kanskje at du ikke kommer til å se TV, men du vil bli overrasket over hvor ofte du faktisk gjør dette uten at det er planlagt eller du tenker over det; ved besøk hos andre, på en butikk, kafé eller lignende. Ved å ha GallupGO med deg overalt vil dette bli fanget opp.

Del lenke Lenke er kopiert
Hvordan bærer jeg min GallupGO?

Du kan bære med deg GallupGO på den måten som er mest praktisk for deg. Vi har følgende forslag:

  • Fest GallupGO i bukselomma, beltet eller skjortelomma ved hjelp av belteklypen, gjerne med vedlagte sikkerhetssnor for ekstra feste og sikkerhet. Den tres enkelt gjennom hullet øverst på dekselet. Den kan også bæres i halssnor rundt halsen.

Bæremåter for GallupGO

Del lenke Lenke er kopiert
Hvordan virker utstyret?

Din personlige GallupGO

Din GallupGO er personlig og skal bare brukes av deg. Ditt navn vil også vises i displayet ved aktivering av dette.

Det er viktig at du er den eneste som bruker din GallupGO.

GallupGO fanger opp din TV-seing. Den registrerer automatisk hvilken kanal du ser på gjennom å identifisere et signal som ligger gjemt i sendingen. Disse signalene er ikke hørbare for oss. GallupGO kan ikke “høre” eller registrere det du sier eller andre lyder rundt deg.

GallupGO må lades hver dag

Din GallupGO må lades opp hver dag, helst i minst 4 timer. For å lade den setter du laderen inn i mikro-usb-uttaket og kobler den andre enden av ledningen inn i et strømuttak. Dersom GallupGO begynner å blinke lyseblått betyr det at batteriet er lavt og vi ber deg vennligst lade meteret så snart som mulig. Vi anbefaler at du bruker den originale laderen du fikk av oss. Har du behov flere ladere, vennligst kontakt oss. 

GSM-funksjon i GallupGO

GallupGo er utstyrt med et GSM-modem, omtrent som i en vanlig mobiltelefon. Dette gjør at den kan sende informasjon om din TV-seing til oss hver dag. For at dataoverføringen skal fungere er vi avhengige av at det er normalt god mobiltelefondekning. GallupGO vil sende inn data hver natt og hver gang du kobler til laderen.

Pass på det grønne lyset!

GallupGO har en grønn lampe på toppen som blinker hvert 10. sekund for å vise at den fungerer. GallupGO har en egen sensor som registrerer bevegelse. Om du legger fra deg GallupGO, vil lampen etter en stund begynne å dobbelblinke rødt for å tilkalle din oppmerksomhet. Vi ber deg da om å plukke opp din GallupGO for å fortelle den at du fortsatt er i nærheten av den, og lampen vil da skifte tilbake til blinkende grønt. Dersom GallupGO blir liggende i ro uten at du beveger den, vil den fortsette å blinke rødt og du vil ikke lenger samle bonuspoeng. Det er derfor viktig at du har GallupGO på deg og sørgerfor at den blinker grønt!

GallupGOs display

Når du har GallupGO med deg, vil displayet være mørkt, men viser navnet ditt og klokkeslett så fort du trykker på knappen på siden av meteret. Etter en stund slår lyset seg av automatisk.

Del lenke Lenke er kopiert
Hvordan virker displayet?
Din GallupGO har et display som viser ditt navn, dato og tid, samt gir informasjon om batteristatus på utstyret. Displayet aktiveres ved å trykke på knappen på siden og det slukkes etter noen sekunder. Når du setter GallupGO i laderen vil displayet lyse i noen sekunder. Det samme skjer når du tar GallupGO  ut av laderen.
GallupGOs meny
Når displayet er aktivert kan du få tilgang til de forskjellige menyene ved å sveipe til venstre. For å bla tilbake i menyene, sveip mot høyre. Trykk en gang for å velge menypunktet og trykk på pilen øvert i venstre hjørne for å gå ut av menypunktet.

  • Innstillinger - her kan du velge fargen du vil ha på ditt GallupGO-display.
  • Meldinger - Her vil du få en daglig melding om hvor mange bonuspoeng du fikk foregåeden døgn. Vi vil også sende deg andre meldinger og påminnelser.
  • Brukerveiledning - Her ligger noen få enkle regler for hvordan du skal bruke din GallupGO.
  • Kontakt oss - Kontaktinformasjon for å komme i kontakt med Gallup Panelsenter.
  • Mer informasjon - Her ligger informasjon om hvordan du forholder deg til reiser/ferier.
Del lenke Lenke er kopiert
Bruk av hodetelefoner

Det er viktig for undersøkelsen at vi fanger opp mest mulig av din TV-seing, også når du bruker hodetelefoner. Dersom du bruker hodetelefoner til din mobiltelefon, nettbrett, PC eller annen enhet, skal du bruke det vedlagte adapteret slik at din seing blir registrert. Dette vil ikke forstyrre hodetelefonensfunksjon.

Slik gjør du:

1. Koble hodetelefon-adapteret i aux inngangen (3.5mm) på siden av din GallupGO.

2. Koble hodetelefonadapteret til lydutgangen på den enheten du bruker, for eksempel mobiltelefon, nettbrett, PC eller annet.

3. Koble hodetelefonene i adapteret og bær din GallupGo som vanlig.

Hodetelefonadapter

Del lenke Lenke er kopiert
Reiser i Norge og utlandet

Reiser innenlands

Vi ber vi deg bruke GallupGO som vanlig. Dersom du skal overnatte bør du ta med den ekstra laderen og kobletil denne når du legger deg om kvelden. Dersom du skal reise med fly, kan du sette GallupGO i flymodus. Les mer om flymodus under punktet "Hvordan virker utstyret".

Reise utenlands

Du trenger ikke ta med deg GallupGO, men gi oss beskjed om hvilken periode du skal være bortreist. Det er viktig at du gir oss beskjed om hvilke dager du oppholder deg utenlands, slik at vi vet at vi ikke vil motta data fra deg i denne perioden og du slipper unødige påminnelser. Send gjerne en SMS, mail eller ring oss for å gi beskjed om utenlandsreiser.

Flymodus

Hvis du skal reise med fly eller befinner deg i andre situasjoner der GSM-funksjonen må skrus av, aktiverer du flymodus. Hold inne knappen på siden i 5 sekunder til et fly vises i displayet. Sveip til høyre for å skru på flymodus. Et lite fly vil vises i høyre hjørne så lenge funksjonen er påslått. For å skru av funksjonen, hold inne knappen i nye 5 sekunder og sveip til venstre for å skru av. 

GallupGo vil automatisk gå ut av flymodus ved tilkobling eller frakobling av lader.

Du kan kontakte oss på følgende måter for å gi beskjed om utenlandsreiser:

SMS: Skriv kodeord gallupGO samt ditt navn og din beskjed, og send til 1960 (f.eks.: gallupGO Ola Normann, jeg er på ferie i utlandet 01.07. - 15.07.2019.)

Telefon: 800 22 610 eller 46 95 20 00

E-post: gallupgo@tns-gallup.no

Del lenke Lenke er kopiert
Bonussystemet

Hver person i husstanden får 500 poeng i oppstart når vi registrerer at GallupGO er installert første gang. Deretter tjener du 1 poeng hvert tiende minutt så lenge du har din GallupGO med deg og den grønne lampen blinker. Det spiller ingen rolle hvor mye du ser TV, bonussystemet er kun basert på hvorvidt GallupGO er i bevegelse.

Dersom du bærer GallupGO i gjennomsnitt 12 timer pr. dag, kommer du til å tjene opp ca. 500 poeng i uken, dvs. ca. 2000 poeng i måneden. Bonuspoengene kan du når som helst veksle inn i gaver i vår gavebutikk på nett eller fra den tilsendte gavekatalogen. Om du ikke har tilgang til internett kan du ringe oss, så hjelper vi deg med bestillingen. Poengberegningen baseres på at døgnet starter kl 03.00 og slutter kl. 02.59. Uken begynner kl. 03.00 på mandag og slutter kl. 02.59 påfølgende mandag. Hver morgen vil du få en melding om hvor mange bonuspoeng du fikk foregående døgn. Meldingen vises i displayet på GallupGO under fanen meldinger.

Gjennom året har vi ulike kampanjer der det er mulig å samle flere poeng eller være med i trekninger. Her er premiene inntil 100.000 poeng eller gavekort på inntil kr. 10.000.

Vi gjør oppmerksom på at oppsparte bonuspoeng kan løses inn i gaver inntil seks måneder etter avsluttet deltakelse i Gallup Seerpanel. Deretter anonymiserers alle data i tilknytning til din husstand, inkludert poengsaldo.

Del lenke Lenke er kopiert