Dersom det var valg i dag ville KrF-leder Knut Arild Hareide så vidt berget plassen på Stortinget. Han hadde bare fått følge av nestleder Olaug Bollestad fra Rogaland. Men KrF ligger for andre måned på rad stabilt under sperregrensen. Med 3,1 prosent (- 0,1) ville partiet ikke fått være med på fordelingen av de 19 utjevningsmandatene. TV 2s analyse av alle målingene gjennom valgkampen viser at partiet mistet flest velgere til partiene på ikke-sosialistisk side. Det samme viser en gjennomgang av målingstall siden årtusenskiftet.
For andre måned på rad går Venstre frem, med 1,1 prosentpoeng til 5,9 prosent, som er den høyeste oppslutningen Venstre har hatt siden april 2015.
Etter en rekordmåling i oktober med hele 29,2 prosent, justeres Høyre tilbake til et mer normalt nivå å 26,9 prosent. Partiet ligger dermed fortsatt godt over valgresultatet på 25,0 og er for andre måned på rad landets største parti.
Også Fremskrittspartiet går tilbake med 0,4 prosentpoeng til 12,4 prosent.
Ikke siden desember 2009 har SV gjort det bedre på målingene. Partiet øker med 1,0 prosentpoeng til 7,4 prosent. Bakgrunnstallene viser at SV henter mange nye velgere fra Arbeiderpartiet.
Også Senterpartiet går frem med 2,2 prosentpoeng til 11,5 prosent, som skyldes at partiet henter noen flere nye velgere fra flere av de andre partiene.
Rødt øker med 0,2 til 3,9 prosent og nærmer seg dermed sperregrensen, mens andre partier får 1,4 (- 0,2). Denne gang har folk som er registrert som andre partier svart Pensjonistpartiet, Helsepartiet, Liberalistene og De Kristne.
Arbeiderpartiet som etter valget fikk sin dårligste måling på over seks år, ligger stabilt på 25,3 prosent (- 0,1). Det er bare et prosentpoeng over katastrofevalget i 2001 som endte på 24,3. En undersøkelse i regi av Institutt for samfunnsforskning og SSB viser at innvandring var den viktigste saken for velgerne og at Arbeiderpartiet mistet det såkalte sakseierskapet på området «sysselsetting, industri og økonomi» til Høyre, som velgerne mente hadde størst troverdighet på området.
Målingen er laget av Kantar TNS med personlige telefonintervjuer av 972 stemmeberettigede i tidsrommet 6. - 10. november. 85,4 prosent oppga partipreferanse. Partibarometeret er en månedlig oppdatering av styrkeforholdet mellom de politiske partiene med utgangspunkt i partienes tilslutning ved stortingsvalget i 2017. Feilmarginen er +/- 1,4 - 2,8 prosentpoeng. Mandatberegningen er foretatt av TV 2.