Det forteller Anne-Line Ottesen, markedssjef i Hafslund og TNS Gallup sin oppdragsgiver i konsernet. Hun har ansvaret for en relasjon som går mange år tilbake, og som i dag er fundert på et godt samarbeid og god kunnskap om hverandre.
Anne-Line Ottesen, markedssjef i Hafslund
- For oss har det selvfølgelig en egenverdi at våre rådgivere hos TNS Gallup, Eirik Ekrann og Nils Erik Bjørge, og andre vi jobber med i organisasjonen, kjenner markedet, våre produkter og våre utfordringer. Vi benytter oss av en rekke tjenester, blant annet Energibarometeret, Sponsortracker og Merkevaretracker, og er avhengig av at data fra disse verktøyene blir omsatt i gode og klare råd.
Gode data er en selvfølge
- For oss er en god rådgiver en tydelig rådgiver, fortsetter Ottesen. – Alt som ikke har med den faste, kvartalsvise rapporteringen å gjøre, må ofte skje veldig raskt. Denne høsten er jo et godt eksempel; stadige oppslag i media som skaper behov hos oss for å vite hvordan dette påvirker vår posisjon og vår respons. Da har det stor verdi å kunne ringe TNS Gallup, få med noen spørsmål i en omnibus eller ut til panelet for så å få solid innsikt og gode råd i retur en dag eller to senere. Dette er styringsinformasjon for oss, og viktig både i et dag-til-dag-perspektiv og i et lengre, strategisk perspektiv.
Bredt og langsiktig
TNS Gallup-rådgiver Eirik Ekrann følger opp: - Vi ser en tydelig utvikling der behovet for godt fundert innsikt blir større. Solide data er en selvfølge, mens den løpende dialogen og de rådene vi klarer å gi basert på markedsdata på mange måter definere relasjonen, også til Hafslund.
Eirik Ekrann, TNS Gallup og Anne-Line Ottesen, Hafslund
- Det samme gjør nok også bredden i tjenestene vi leverer innenfor dagens avtale med Hafslund. Vi gjennomfører både typisk bred markedskartlegging, målinger mer direkte knyttet til markedskommunikasjonen, oppdrag som handler om forholdet til kundene og jobber langsiktig i et strategisk perspektiv. Fordelen med å jobbe såpass bredt er at vi får et helhetsperspektiv over kundeneog markedet, sier Eikrann.
Onsite på Øya
Ottesen forteller videre at ett konkret eksempel på hvordan undersøkelser og råd blir brukt i utviklingen av kommunikasjon, er det “onsite”-arbeidet TNS Gallup gjør både på Øya og Hafslunds Miljøfestival for barn i Frognerparken. - På Øya har vi blant annet en egen stand, og den siste rapporten etter festivalen i år fortalte oss blant annet at verdien av å få publikum til å oppsøke denne er mye større enn de vi hadde trodd. Rapporten fra TNS Gallup kommer med klare anbefalinger – som vi vanligvis også følger – og neste år kan vi bruke mer av budsjettet til Øya på å utvikle tiltak som frister folk til standen. Da får vi mer igjen for pengene, og TNS Gallup blir vårt måleverktøy på suksess.
- Sist, men ikke minst, er den internasjonaliseringen som TNS Gallup har vært igjennom de siste årene, spennende for oss. Jeg har vært i Sverige og lært mer om NeedScope sammen med andre kunder. Vår bransje går jo også mot en internasjonalisering gjennom et felles nordisk sluttbrukermarked, og i forbindelse med dette er det noen spennende utfordringer som vi kan jobbe med TNS Gallup om, avslutter markedssjef i Hafslund, Anne-Line Ottesen.
Relaterte sider: http://www.hafslund.no/om-hafslund/