Viktige årsaker til omdømmeløftet er at strømkundene stoler mer på prispolitikken i næringen, de de har større tillit til informasjonen de mottar, og de har et bedre inntrykk av næringen som innovativ og nytenkende. På disse områdene er det også nye toppnoteringer.
I enkelte deler av landet står næringen omdømmemessig sterkere. Det gjelder Sør- og Vestlandet samt aller lengst nord i landet. Dette er områder der strømkundene også uttrykker høy grad av tilfredshet med egen kraftleverandør. Inntrykket de har av sitt eget selskap er viktig for hvilken holdning de har til næringen totalt sett. Disse områdene har vært hardt rammet av uvær de siste månedene og mange kunder har vært uten strøm. Den ekstreme værsituasjonen har gitt næringen anledning til å vise hva den er god for. Forbrukernes tilbakemeldinger tyder på at bransjen har håndtert utfordringene på en god måte.
AMS-utrullingen er en unik anledning til å styrke næringens omdømme
Om kort tid starter utrullingen av de nye målerne (AMS). Mange venter utålmodig på at måleravlesningen skal gå automatisk og kan vanskelig forstå at dette ikke er implementert for lenge siden. Selv om 29% av befolkningen har sikkerhetsmessige betenkeligheter er tilliten til den nye teknologien allikevel høy. De aller fleste mener at måleravlesningen blir like god eller bedre med de nye målerne. De som allerede har tilgang til AMS er de mest positive og dette forsterker seg over tid.
En viktig utfordring for nettselskapene er at kontakten med kundene trolig vil reduseres etter innføring av automatisk måleravlesning. De som har de nye målerne forteller at de frekventerer selskapets nettsider i mindre grad når de ikke lenger trenger å rapportere målerverdier. Internettsidene er en viktig kanal for kontakt med kundene. Spørsmålet er hvordan nettvirksomheten skal opprettholde kundedialogen når denne kanalen svekkes.
TNS Gallup 23. februar 2015