Målingen er tatt opp mens politikerne sluttforhandlet om statsbudsjettet, før forliket ble inngått lørdag kveld. Partiet går frem 1,4 prosentpoeng til 13,3 prosent, som er den høyeste oppslutningen partiet har hatt siden før statsbudsjettet ble lagt frem tidligere i høst. Bakgrunnstallene viser at flere tidligere Frp-velgere har funnet veien tilbake til partiet, mens det er færre tidligere Frp-velgere som nå sier de ville stemt Arbeiderpartiet.
Fremskrittspartiets fremgang holder imidlertid ikke for de borgerlige partiene. Både Høyre og KrF går svakt tilbake, mens Venstre havner på 3,99 prosent, rett under sperregrensa for tildeling av utjevningsmandater som er på fire prosent. Budsjettbråket har i stor grad handlet om det grønne skiftet og klimapolitikk, og ser ut til å ha hjulpet Stortingets minste parti. Miljøpartiet De Grønne havner for første gang siden juni over sperregrensen med 4,5 prosent (+ 1,4). Dermed får partiet åtte mandater og havner på vippen mellom blokkene i Stortinget.
Både Arbeiderpartiet og Høyre går noe tilbake etter en uke med budsjettbråk. Arbeiderpartiet får 37,2 prosent (- 0,9), mens Høyre får 23,0 prosent (- 0,7). Kristelig Folkeparti har heller ikke tjent på budsjettbråket med 4,3 (- 0,5), mens Venstre får 4,0 (+ 0,4). Den eksakte oppslutningen til Venstre er imidlertid 3,99, slik at partiet ikke får være med i kampen om de 19 utjevningsmandatene, men kommer inn fra Oslo, Akershus og Hordaland. SV, som hadde unormalt høy oppslutning i november, havner igjen under sperregrensa med 3,9 prosent (- 1,8), mens Senterpartiet får 6,0 (+ 0,7). Rødt kan notere seg for 1,7 (- 0,6) og andre partier og lister 2,1 (+ 0,6). Denne gang finner vi blant annet De Kristne, Demokratene og Piratpartiet i denne gruppen.
Målingen er laget av Kantar TNS (tidligere TNS Gallup) for TV 2 i tidsrommet 28. november til 2. desember. Intervjuene er altså gjort før det ble forlik om statsbudsjettet for 2017 med personlige telefonintervjuer av 978 personer med stemmerett. 79,7 prosent oppga partipreferanse (+2,9). Feilmarginen er +/- 1,4 til 2,8 prosentpoeng. Dermed er ikke endringene statistisk signifikante.