Meny Lukk
Søk Lukk
Søk

Færre tror de vil bli smittet av korona

Kantar koronabarometer uke 18: Helsemyndighetene står fortsatt sterkt i den norske befolkning. Tilliten til at myndighetene setter inn de riktige tiltakene for å begrense spredning av koronasmitte ligger på 93%.

Publisert 07.05.20

De aller fleste mener myndighetene gir et korrekt bilde av situasjonen med koronasmitte, og befolkningen er generelt sett meget godt fornøyde med informasjonen de mottar om situasjonen.

Samtidig er det stadig færre som tror at de vil bli smittet av korona. Det er flere som tror de ikke vil bli smittet enn det er som tror de vil bli smittet. I takt med denne utviklingen er det også færre som bekymrer seg for konsekvensene av koronasmitte kan få for dem selv og deres nærmeste. Selv om majoriteten av befolkningen fortsatt er bekymret, er bekymringen tydelig dempet fra uke 13 da vi var i starten av epidemien.

De oppløftende resultatene kan trolig forklares med at det har kommet flere gode nyheter fra helsemyndighetene de siste ukene.

Antall sykehusinnlagte er kraftig redusert, R-tallet er på vei ned, de fleste av landets sykehus har gått fra gul til grønn beredskap, det omstridte hytteforbudet er opphevet, barnehager og skoler er i ferd med å åpne, og det har blitt varslet at vi i ukene framover kan se fram til mer sosial omgang.

73% av befolkningen sier de ser lyst eller meget lyst på framtiden med hensyn til at vi globalt sett lykkes med å håndtere situasjonen med koronasmitte.

Hele rapporten kan du lese her: Kantar koronabarometer uke 18

Kantar, 5. mai 2020