Meny Lukk
Søk Lukk
Søk

En underlig vår har gått over i en solfylt sommer

Når vi nå går med stormskritt mot sommerferie ønsker jeg å dele noen tanker om den underlige perioden vi har vært gjennom i vår.

Tidlig i vinter, mens de fleste av oss forbandt Corona med en lettdrukket øl fra Mexico, fikk vi i Kantar en ny «strapline» - en kort tekst som beskriver hvem vi er som selskap og hva vi tror på:

Understand people
Inspire Growth

Denne straplinen synes jeg fanger godt det vi er som selskap. For min egen del er det utrolig inspirerende å jobbe i en virksomhet som har som hovedoppgave å forstå mennesker. Og å være omgitt av kollegaer som er lidenskapelig opptatt av å hjelpe våre oppdragsgivere til å forstå hva mennesker tenker, føler, mener og gjør – og hvorfor de tenker, føler og gjør som de gjør.

Vi jobber med alt fra store samfunnsspørsmål, til å avdekke preferanser i forhold til spesialiserte produkter og tjenester. Kantars medarbeidere er den viktigste ressursen i dette arbeidet. Med erfarne medarbeidere som har tilgang til internasjonale gjennomprøvde metoder og analyseverktøy mener jeg vi er bedre rustet enn de fleste til å inspirere våre kunder til videre utvikling og vekst, basert på en grunnleggende forståelse for markedet og menneskene i det.

Etter at verden ble satt i en unntakstilstand med Covid-19 denne våren er det mange som har innsett at de trenger fornyet kunnskap og innsikt om hva befolkningen tenker, føler, mener og gjør. For pandemien og alle smittevernstiltakene påvirker oss alle, som forbrukere, kunder og samfunnsborgere.

Vi har hjulpet våre kunder med til dels nye problemstillinger innen våre fire ekspertiseområder:

  • Merkevare: Hva forventer forbrukerne av vår merkevare i denne situasjonen? Hvilken rolle kan vi med troverdighet ta?
  • Kommunikasjon: Bør vi gjøre endringer i markedsplanen og kommunikasjonen i lys av pandemien?
  • Innovasjon: Hvilke av de endrede forbrukervanene vi ser nå er forbipasserende og hvilke er mer langsiktige trender?
  • Kundeopplevelse: Hvordan har kundereisen endret seg i denne perioden og hvordan kan vi sikre en god kundeopplevelse?

Dette er problemstillinger vi er vant til å jobbe med, men svarene på spørsmålene er ikke nødvendigvis de samme som i en normaltilstand. Derfor har denne perioden både vært interessant og utfordrende for oss som er opptatt av å forstå folk.

Nå skinner solen og flere av oss tar noen velfortjente feriedager etter en spesiell vår, men vi har alltid folk på jobb som kan hjelpe.

Med ønske om en riktig god sommer!