Meny Lukk
Søk Lukk
Søk

Arbeiderpartiet er vinneren på Kantars partibarometer i august gjennomført for TV 2

Arbeiderpartiet går frem 4,6 prosentpoeng fra juli-målingen og får 25,4 prosent. Dermed er Arbeiderpartiet landets største parti på denne målingen. Et valgresultat på 25,4 prosent vil likevel være under valgresultat på 27,4 prosent i 2017.

Publisert 13.08.20

Høyre går tilbake 2,7 prosentpoeng til 25 prosent.

Fremskrittspartiet får 9,4 prosent. Det er en nedgang på 1,2 prosentpoeng fra juli-målingen og partier er på nivået de hadde før de gikk ut av regjering.

Venstre er med 2,3 prosent under sperregrensen for sjette gang på rad.

Senterpartiet får 15 prosent, og går frem 2,3 prosentpoeng fra juli.

SV får 7,5 prosent, MDG 5,2 prosent og Rødt 4,6 prosent.

Sammen med SV får Senterpartiet og Arbeiderpartiet 86 mandater, hvis dette hadde vært valgresultatet.

De borgerlige partiene er ikke i nærheten av flertall med 67 mandater. Det kreves 85 mandater for å danne flertall.

Fakta om partibarometeret

Målingen er tatt opp av Kantar for TV 2 med telefonintervjuer av 980 personer 4. - 7.august. 76,7 prosent oppga preferanse. Kantars partibarometer for TV2 gir en månedlig oppdatering av styrkeforholdet mellom de politiske partiene i Norge, med utgangspunkt i partienes tilslutning ved Stortingsvalget 2017 og endringer i styrkeforholdet mellom partiene. Mandatberegningen er laget av TV 2. Modellen er justert for det antall mandater som skal velges fra hvert fylke når fordelingen skal justeres ut fra folketall foran neste valg. Det betyr at Oslo får 1 mandat ekstra, Akershus får 2 mandater ekstra, mens Møre og Romsdal, Oppland og Buskerud mister et mandat hver.