Meny Lukk
Søk Lukk
Søk

Ofte stilte spørsmål

Om måleutstyret

Vil utstyret kunne påvirke mitt radio- eller TV-signal?

Nei, du vil motta samme stasjoner og kanalene som tidligere. Utstyret påvirker ikke dette på noen måte.

Vil Mediemeteret fange opp TV-signal selv om TV-apparatet står på uten lyd?

Lyden må være på for at Mediemeteret skal fange opp signalet.

Noen ganger lytter jeg til radio via Internett eller Podcast. Vil mitt Mediemeter registrere dette?

Ja, ditt personlige Mediemeter gjenkjenner alle typer radiosignaler. Husk å bruke hodetelefon-adapteret dersom du bruker hodetelefoner. For ytterligere informasjon, se side 10 i dette heftet.

Vil Mediemeteret kunne ta skade om jeg går gjennom en sikkerhetskontroll på f.eks. flyplasser?

Nei, det skader ikke ditt Mediemeter. Meteret skal behandles på samme måte som en mobiltelefon ved sikkerhetskontroller.

Del lenke Lenke er kopiert
Om bruk av Mediemeteret

Hva skjer om jeg forbytter Mediemeteret med noen andre i husstanden?

Den andre personen vil få poeng for den tiden du har brukt meteret og vår statistikk vil ikke bli korrekt.  Vennligst bytt tilbake til ditt eget Mediemeter så snart du oppdager feilen. Det er svært viktig at kun du bruker det Mediemeteret som er tildelt deg.

Hva skal jeg svare hvis jeg får spørsmål om Mediemeteret?

Hvis du får spørsmål fra andre om hva Mediemeteret er, må du gjerne fortelle at du er med i en medieundersøkelse i regi av TNS Gallup. Vi ber allikevel om at du utøver diskresjon vedrøende ditt medlemskap i TNS Gallup Mediepanel. Dette innebærer at du ikke informerer i sosial medier som Twitter, Facebook o.l. at du er med i vårt panel.

Hva gjør jeg hvis jeg skal reise bort?

Ved reiser innenlands bruker du Mediemeteret som vanlig. Husk å ta med en batterilader dersom du overnatter, og koble til denne når du legger deg om kvelden. 

Dersom du skal reise utenlands, trenger du ikke ta med deg Mediemeteret. Det er viktig at du gir oss beskjed om hvilke dager du oppholder deg utenlands, slik at vi vet at vi ikke vil motta data fra deg denne perioden og du slipper unødige påminnelser

Dersom hele familien er på reise sammen, er det tilstrekkelig at vi tar med oss ett Mediemeter?

Nei, hver deltaker må ha med seg sitt personlige Mediemeter for at vi skal få inn opplysninger om radiolytting og TV-seing fra hver enkelt person. Det vil også sikre at alle i husstanden får godskrevet sine bonuspoeng.

Del lenke Lenke er kopiert
Om bonussystemet

Hvor mange poeng kan jeg tjene opp?

Første tildeling av 500 velkomstpoeng skjer på det tidspunktet utstyret blir sendt ut. Deretter tildeles du 1 poeng for hvert 10. minutt du bruker Mediemeteret (så lenge det grønne lyset er på).

Hvor ofte oppdateres poengene?

Første tildeling av velkomstpoeng skjer på det tidspunktet utstyret blir sendt ut. Deretter oppdateres din poengsaldo hver morgen med de poengene du tjente opp dagen før.

Hvorfor har ikke mine poeng blitt oppdatert?

Oppdatering av din poengsaldo forutsetter at data fra ditt Mediemeter har blitt overført til vårt datasystem om natten. Dersom dette ikke har skjedd kan det hende at du har glemt å sette Mediemeteret i ladeenheten.

Vil jeg få flere bonuspoeng hvis jeg hører mer radio eller ser TV?

Nei, bonuspoengene er knyttet til den tiden du bærer med deg Mediemeteret. Det spiller ingen rolle hvor mye eller lite du hører radio eller ser TV.

Del lenke Lenke er kopiert