Meny Lukk
Søk Lukk
Søk

Medlemssider Mediepanelet

Mediepanelet legges nå ned da Kantars oppdrag på vegne av bransjen opphører. Det er sendt ut informasjonsbrev i posten og i e-post til alle medlemmer. Se informasjonsbrevet her. 

Nielsen Media Research overtar driften av undersøkelsen, og dere har mulighet til å delta videre i et tilsvarende panel i regi av dem, se vedlagte invitasjon. Alle som fortsetter medlemskapet får 2000 poeng pr. husstand fra oss. Poengene overføres til kontaktpersonen i husstanden. Nielsen gir også poeng til husstanden med tilsvarende verdi når medlemskapet er opprettet.

Dersom din husstand ikke har mottatt informasjon fra oss om endringen i undersøkelsen eller har andre spørsmål, ta kontakt med Gallup Panelsenter på 800 41 440 eller send e-post 

 

 

Kantar Media Julekalender 2018 - følg med fra 1. desember

Hvordan foregår målingene?

Hver person som er 12 år og eldre i husstanden mottar et Mediemeter. Meteret tas med i løpet av dagen og kan festet i beltet eller legges i lomma eller veska. Meteret fanger opp et lydløst signal som radiokanalene sender ut sammen med sendingene. Meteret fanger ikke opp stemmer, telefonsamtaler eller andre lyder.

Sammen med hvert Mediemeter følger en batterilader som Mediemeteret skal plasseres i når du legger deg om kvelden. Da får vi vite hvor mye du har hatt med deg meteret, og poeng opptjent for dagen blir beregnet. Din lytterinformasjon og dine poeng sendes videre til oss i Kantar TNS via mobilnettet.  Informasjonen fra din husstand slås deretter sammen med andre husstander og gir et totalbilde på hva som er lyttet til på radio i Norge det siste døgnet. 

Del lenke Lenke er kopiert
Måleutstyret

Husstanden mottar en koffert som inneholder alt det utstyret personene over 12 år i husstanden trenger for å delta i Mediepanelet. Vi ber deg ta vare på kofferten som utstyret ble sendt i slik at den senere kan benyttes for retur av utstyret.

Hver person mottar:

 • Ett personlig Mediemeter. Navnet ditt vises i displayet når det kobles til en lader.
 • To ladere
 • Ett hodetelefonadapter
 • Ett dobbeltstøpsel
 • En sikkerhetssnor

Husstanden mottar samlet:

 • En/flere hjemmeindikatorer, avhengig av størrelsen på boligen. 
 • Bæresnorer
 • Bæreveske

 

 

 

Del lenke Lenke er kopiert
Komme i gang

Plassere hjemmeindikatorene

Hjemmeindikatorene kommuniserer med Mediemeteret via Bluetooth for å kunne rapportere om din radiolytting og TV-seing foregår hjemme eller utenfor boligen. Disse senderene skal plugges til strømuttaket i din bolig. Vi anbefaler at de plasseres i ulike rom eller etasjer slik at man oppnår best mulig dekning av boligen. Dersom du bor i en liten leilighet, er det tilstrekkelig med én hjemmeindikator som du f.eks. kan plassere i stuen. Lampen på indikatorn lyser rødt når den er satt i et strømuttak.                    

NB! Indikatorene skal ikk tas med til hytte/fritidsbolig eller andre steder du oppholder deg utenfor hjemmet.

 

Del lenke Lenke er kopiert
Hvordan virker utstyret?

Ditt personlige Mediemeter

Mediemeteret er personlig og skal bare brukes av deg. Vi har merket Mediemeteret med ditt navn og det vil vises i displayet.

Mediemeteret fanger opp din radiolytting. Det identifiserer automatisk hvilken kanal du lytter til eller ser på ved å identifisere et signal som ligger gjemt i sendingene. Disse signalene er ikke hørbare for oss. Mediemeteret kan ikke høre eller ta opp det du sier eller andre lyder.

PPM-display
Hva betyr det grønne lyset?

Mediemeteret har en lampe på siden som lyser grønt  som viser at det fungerer. Lampen har en egen sensor som registrerer bevegelse. Om du legger Mediemeteret fra deg, vil lampen etter en stund begynne å blinke for å påkalle din oppmerksomhet.  Dersom du da ikke plukker opp meteret vil lampen slukke, og du vil ikke lenger samle bonuspoeng.

Mediemeterets display

Når du har Mediemeteret med deg, vil displayet vise navnet ditt og klokkeslett. Displayet har et bakgrunnslys som hjelper deg å se i dårlig belysning. For å tenne bakgrunnslyset, trykk på knappen på forsiden av meteret i ca. ett sekund. Etter en stund slår lyset seg av automatisk. Mediemeteret viser hvor mange poeng du har tjent opp den aktuelle dagen og foregående dager. Det vil også vise dine totale poeng for uken og foregående uke.

"Mobiltelefon" i Mediemeteret

Meteret er utstyrt med et GSM-modem, omtrent som i en vanlig mobiltelefon. Dette gjør at meteret kan sende informasjon om din radiolytting til Kantar TNS hver dag. For at dataoverførongen skal fungere, er vi avhengige av at det er normalt god mobildekning.

Sette Mediemeteret i flymodus

Dersom du befinner deg i et fly eller i andre situasjoner hvor du må skru av GSM-modemet, kan dette gjøres ved hjelp av knappen som sitter på forsiden av Mediemeteret. Hold knappen nede i ca. 5 sekunder til det vises et symbol som betyr at mobilfunksjonen er avslått.

For å slå av flymoduset igjen, hold knappen inne noen sekunder igjen til symbolet ikke lenger vises i displayet. Pass på å deaktivere flymodus så snart du har mulighet. På den måten vil din radiolytting bli sendt inn til Kantar TNS, og dine poeng blir registrert.

 PPM-flymodus

 

Mediemeteret må lades hver dag

Mediemeteret må lades opp hver dag, helst i minst 4 timer. Om du glemmer det eller det vises "lavt batteri" i displayet, ber vi om at du setter Mediemeteret i laderen så snart som mulig. Er du på reise så ta med deg den ekstra strømkabelen for å lade batteriet.

Del lenke Lenke er kopiert
Bæreregler

Når og hvor skal jeg ha med meg Mediemeteret?

Tre enkle regler for hvordan Mediemeteret skal brukes:

1. Ta opp meteret fra batteriladeren så snart du står opp om morgenen.

2. Ha med deg Mediemeteret uansett hvor du befinner deg og pass på at den grønne lampen lyser.

3. Når du går og legger deg om kvelden, plasserer du Mediemeteret i batteriladeren. 

Vær vennlig å huske på å ha Mediemeteret med deg uansett hvor du befinner deg om morgenen, dagen og kvelden. På den måten vil all din radiolytting og TV-seing bli registrert. Når du forlater boligen, ta med deg meteret uansett om du skal på jobb, reise eller bare dra og handle. Du tenker kanskje at du ikke kommer til å se TV eller høre på radio, men du vil bli overrasket over hvor ofte man faktisk gjør dette uten at det er planlagt eller man tenker over det selv. Ved å ha Mediemeteret med deg overalt vil dette bli fanget opp.

Del lenke Lenke er kopiert
Meldingene i displayet

Mediemeteret har et display som viser dine bonuspoeng og gir informasjon om status på utstyret. Når du bruker Mediemeteret, vil displayet vise klokkeslett og ditt navn.

Når du setter Mediemeteret i laderen, vil displayet vise en rekke meldinger etter hverandre. Nedenfor finner du en liste over de mest vanlige meldingene:

Melding Betydning
Hei (ditt navn) Mediemeteret er korrekt plassert i laderen og batteriet lades.
Takk (ditt navn) Mediemeteret legger sammen de poengene du har opptjent på å ha meteret med deg.
I dag/Igår (poeng) Dette er det totale antall poeng du har tjent hittil i dag og foregående dag (1).
Denne uken/Forrige uke (poeng) Dette er det totale antall poeng du har tjent hittil denne uken og forrige uke (2).
Lavt batteri Mediemeterets batteri trenger å bli ladet så snart som mulig, helst i minst 4 timer.
Et symbol med overstreket mobiltelefon
Mediemeteret er satt i flymodus. For å deaktivere flymodus, hold inne knappen på Mediemeterets fremside i noen sekunder til symbolet forsvinner fra displayet.

(1) Poengberegningen baseres på at døgnet starter kl 03.00, slutter kl. 02.59.
(2) Uken starter kl 03.00 mandag, slutter kl. 02.59 påfølgende mandag

Av og til kan vi sende andre meldinger som vil vises i displayet når du setter Mediemeteret i bastestasjon/laderen.

 

Del lenke Lenke er kopiert
Feilsøking - Hva gjør jeg dersom:

Den grønne lampen på Mediemeteret slukker:

 1. Ta opp meteret og beveg på det.
 2. Dersom dette ikke hjelper trenger det trolig å lades.

Dersom du fortsatt har problemer etter å ha sjekket ovenstående, kontakt oss for hjelp.

Navnet ditt og klokkeslettet vises ikke på Mediemeteret når du har det med deg:

Batteriet trenger sannsynligvis å lades.

Det kommer ingen beskjeder når meteret plasseres i laderen:

 1. Kontroller at meteret er riktig plassert i laderen.
 2. Kontroller at strømledningen sitter godt fes­tet på baksiden av laderen.
 3. Om laderen er koblet til et uttak som har en timer eller av/på knapp, sjekk at denne er slått på.

 

 

Del lenke Lenke er kopiert
Bruk av Mediemeteret på reise

Reiser innenlands

Vi ber vi deg bruke Mediemeteret som vanlig. Dersom du skal overnatte, bør du ta med den ekstra batteriladeren og koble til denne når du legger deg om kvelden.

Dersom du oppholder deg på steder som gjør det problematisk å lade Mediemeteret, ber vi deg kontakte oss for alternative løsninger.

Reiser utenlands

Dersom du skal reise utenlands, trenger du ikke ta med deg Mediemeteret. Det er viktig at du gir oss beskjed om hvilke dager du oppholder deg utenlands, slik at vi vet at vi ikke vil motta data fra deg denne perioden og du slipper unødige påminnelser.

Du kan gi oss beskjed om utenlandsferien på:

E-post: mediemeter@tns-gallup.no

Tlf.:       800 41 440

SMS:    Send en sms til 1960. Skriv meldingen slik:

Gallup utenlands, ditt navn eller hjemnummer, reiseperiode.

Del lenke Lenke er kopiert
Bæremåter

Hvordan bærer jeg Mediemeteret?

Du kan bære med deg Mediemeteret på den måten som er mest praktisk for deg. Vi foreslår at du:

 • Fester Mediemeteret i beltet, i bukselomma eller annet sted ved hjelp av belteklypa.
 • Legger Mediemeteret i lomma(pass på å ha enden med det grønne lyset nærmest lommeåpningen).
 • Bruk den vedlagte bæresnoren for å bære Mediemetert rundt halsen.

Dersom du ønsker å feste Mediemeter i f.eks. lommen, kan det lønne seg å bruke den vedlagte sikkerhetssnoren som ekstra feste.

Snoren tres enkelt gjennom hullet øverst på siden av Mediemeteret.

 Sikkhetslenke


Fjerne klipset bak på Mediemeteret

Dersom du ønsker å fjerne klipset på meteret for at det tar mindre plass i lommen, kan du følge instruksjonen under:


1. Vri klipset 360 ° rundt, slik at den nederste delen står motsatt vei.

   Klips-1                                                                                                                                                                                                         
2. Dra klipset ned.  

 Klips-2

3. Ta av klipset og oppbevar den til senere.

 Klips-3

Del lenke Lenke er kopiert
Bruk av hodetelefoner

Det er viktig for undersøkelsen at vi fanger opp mest mulig av din radiolytting og TV-seing, også når du bruker hodetelefoner. Dersom du bruker hodetelefoner til din mobiltelefon, nettbrett, PC eller annen enhet, skal du bruke det vedlagte adapteret slik at din lytting/seing blir registrert. Dette vil ikke forstyrre hodetelefonenes funksjon.

Slik gjør du:

 1. Koble hodetelefonadapteret i bunnen av Mediemeteret.
 2. Koble hodetelefonadapteret  til lydutgangen på den enheten du bruker, for eksempel mobiltelefon, nettbrett, radio, PC.
 3. Koble hodetelefonene i adapteret og bær Mediemeteret som vanlig.

Hodetelefoner
 

 

Del lenke Lenke er kopiert
Bonussystemet

Vi ønsker at all lytting og seing skal telles med uansett hvor lite eller mye du hører radio eller ser TV. Som takk for hjelpen har vi et bonussystem som gir deg poeng for den tiden du har Mediemeteret med deg. På den måten får du mer poeng dess mer du bruker Mediemeteret, helt uavhengig av hvor mye du ser TV eller lytter til radio.

Hver person i husholdningen får 500 poeng i oppstart når vi registrerer at Mediemeteret er installert første gang. Deretter tjener du 1 poeng hvert tidende minutt så lenge du har meteret med deg og den grønne lampen lyser. Det spiller ingen rolle hvor mye du hører på radio eller ser TV, bonussystemet ser kun på hvorvidt meteret er i bevegelse. Dersom du bærer Mediemeteret i gjennomsnitt 12 timer pr. dag, kommer du til å tjene opp ca. 500 poeng i uken, dvs. ca. 2000 poeng i måneden.

Bonuspoengene kan du når som helst veksle inn i gaver i vår gavebutikk på nett www.tns-gallup.no/gavebutikk eller fra den tilsendte gavekatalogen. Om du ikke har tilgang til Internett kan du ringe oss, så hjelper vi deg med bestillingen.

Del lenke Lenke er kopiert
Erklæring

Når en  husstand sier seg villig til å delta i Mediepanelet, undertegner vi en gjensidig erklæring som inneholder følgende punkter:

Som medlem av Kantar TNS Mediepanel lover jeg å ....

 • Bære med meg mitt elektroniske Mediemeter hver dag så lenge jeg er våken.
 • Sørge for at Mediemeteret lades hver dag.
 • Ta med meg Mediemeteret og batteriladeren når jeg reiser bort innenlands.
 • Kontakte Kantar Media når husstanden vokser eller blir mindre.
 • Benytte opptjente poeng innen 6 måneder etter avsluttet deltakelse.
 • Ikke aktivt meddele i sosiale medier at jeg deltar i Kantar TNS Mediepanel.

Kantar TNS lover ....

  • At du kan forlate panelet når du måtte ønske det.
  • At du vil bli tildelt bonuspoeng for den tiden du bruker Mediemeteret.
  • At alle data vi innhenter benyttes kun for å gjennomføre Medieundersøkelsen og blir behandlet i henhold til Datatilsynets retningslinjer. Se mer om personvern her 
  • At dine personopplysninger vil bli slettet hos oss 6 måneder etter avsluttet deltakelse.
  • At vi vil svare på dine spørsmål så snart det lar seg gjøre.
  • At vi vil benytte den kommunikasjonsformen med husstanden som er mest hensiktsmessig for gjennomføring av undersøkelsen. Vi vil kunne benytte telefon, brev, e-post og SMS.
  • At vi aldri vil forsøke å selge deg noe.

   

  Jeg bekrefter at jeg eller andre i min husstand ikke jobber innen media- eller markeds-analysebransjen per i dag, og jeg vil gi beskjed til Kantar Media dersom jeg eller noen i min husstand får ny jobb i nevnte bransjer.

Del lenke Lenke er kopiert