Meny Lukk
Søk Lukk
Søk

Vilkår for Seerpanel-appen

Seerpanel-appen er en del av online-målingen i Seerundersøkelsen, og benyttes av husstander som ikke har internettruter, men som ser nett-TV med mobil oppkobling. Appen installeres på de smart-telefoner og nettbrett som brukes til nett-TV/strømming. Appen har samme funksjon som Nett-TV-meteret, nemlig å identifisere din smarttelefon eller nettbrett slik at vi kan kjenne igjen din seing og rapportere den som en del av seermålingen. Seerpanel-appen må være installert så lenge du deltar i Gallup Seerpanel. 

Ved å trykke Jeg godkjenner Vilkårene i løpet av nedlastingen av appen godtar du at appen lastes ned til din enhet og samtykker i at appen blir brukt i samsvar med avtalevilkårene:

Slik virker Seerpanel-appen

Når TV-kanalene sender TV-innhold på internettet, legger de tagger (merker) inn i datastrømmen for å fortelle hvilken kanal det er og tidspunktet TV-innholdet ble sendt. Appen samler opp taggene og sender de til Kantar sammen med den unike registreringsnøkkelen som tilhører hver enhet som er registrert i panelet. Dermed kan vi måle hvor mange av panelets medlemmer som har sett/strømmet de ulike TV-programmene (på internettet).

Data samlet inn fra appen legges sammen med data samlet inn fra de andre målingene i Seerundersøkelsen. Dette gir et samlet bilde av all TV-seingen i Norge, både på nett og på tradisjonelle TV-skjermer. Medlemmene i Gallup Seerpanel er spesielt valgt ut og er representative for hele Norges befolkning. Vi kan dermed beregne seertallene for TV-innhold og nettsider for hele landet.

Appen samler kun inn opplysninger dersom du strømmer TV-innhold fra norske TV-kanaler eller andre nettsteder som er med i undersøkelsen. Se komplett liste på online-kanaler og nettsteder som blir målt  her.

Appen kan ikke måle hva enheten ellers brukes til, hvor du befinner deg eller andre nettsider du besøker som ikke inngår i undersøkelsen. Data blir behandlet i henhold til Datatilsynets retningslinjer, les mer om Personvern her.

Hva er en registreringsnøkkel?

Når du blir meldt inn i panelet får du tilsendt en link til Seerpanel-appen samt en registreringsnøkkel til hver av de enheter du benytter til å gå på internettet. Nøkkelen skal tastes første gang du åpner appen. Nøkkelen er unik for den enkelte smarttelefon, nettbrett eller datamaskin.

Dersom du får ny telefon, nettbrett eller datamaskin i perioden du er medlem i Gallup Seerpanel, må du kontakte Gallup Panelsenter for å få tilsendt en ny registreringsnøkkel. Det er ikke mulig å taste den samme nøkkelen på flere enheter.

Hvordan slette appen?

For å slette appen fra iOS-enheter gjør du følgende:

  • For Apple iPhone går du inn på Innstillinger/Generelt/Enhetsadministrasjon. 
  • For Apple iPad går du til Innstillinger/Profiler og enheter.
  • Her finner du Kantar TNS Seerpanel-appen og velger «Slett app».

For Android-enheter gå til Innstillinger/ Apper/ Appstyring/Nedlastet. Trykk på appen du vil gjennomgå og scroll ned til Tillatelser for å avinstallere Kantar TNS Seerpanel-appen.