Meny Lukk
Søk Lukk
Søk

Medietrender Ung 2022

23. august inviterer vi til seminar der vi presenterer smakebiter fra vår helt nye, og utvidede, rapport om unges medievaner. Vi ser nærmere på de digitale livene til norsk ungdom mellom 15 og 24 år og kampen om folks tid.

Vi vil også gjennomføre en LIVE fokusgruppe med unge, der du får muligheten til å stille akkurat det spørsmålet du lurer på. 

Meld deg på her


PROGRAM 

09.00 Velkommen 

09.10 De unges medievaner

Jonas Østnes og Julie Saglien, Kantar

Jonas Østnes og Julie Saglien

Hvor og hvordan når du ut til de unge i 2022? Vi presenterer hovedfunn fra våre ferske studier om norske 15-24-åringers nyhets- og underholdningskonsum. Hvor sterkt står de redaksjonelle mediene? Og hvilken rolle spiller Snapchat, TikTok, YouTube og Facebook i de unges hverdag?

09.50 Nyhetsformidling til unge

Bahare Viken, redaksjonsleder NRK nyheter ung
Chris Ronald Hermansen, redaksjonsleder Hub2
I samtale med Nils Petter Strømmen, Kantar

Bahare Viken og Chris Ronald Hermansen

Norske redaksjonelle medier har beintøff konkurranse om de unges oppmerksomhet fra sosiale medier og utenlandske strømmetjenester. Hvordan løser NRK og TV 2 samfunnsoppdraget i den nye medievirkeligheten? Hvilke formater, kilder og temaer appellerer til de unge? Og gjelder det andre nyhetskriterier enn for eldre målgrupper?

Pause (med brunsj) 

10.40 Kampen om folks tid, tillit og betalingsvilje

Marte Ingul, konserndirektør for samfunns- og myndighetskontakt, Amedia

Marte ingul

Amedias medier skal overlates i bedre stand til neste generasjoner, som har andre medievaner og forventninger. De står bak det sosiale eksperiment "Kampen om folks tid" der fem mennesker fra fem ulike generasjoner “bytter medievaner”. Eksperimentet gir et annerledes skråblikk på ulike folks medievaner og viser hvordan endringene kan leves og oppleves på ulikt vis. Ambisjonen er å bedre forstå og løfte samtalen om samfunnsutviklingens dilemmaer, hvordan mediene møter endringene og den store oppgaven med å oppfylle samfunnsoppdraget også fremover.

11.15 De unges digitale liv: Fokusgruppe LIVE

Ole Guldvog

Åtte unge mediebrukere i samtale med Ole Guldvog (Kantar) om medienes gleder og bekymringer, nytte og nytelse. Har du et spørsmål til de unge, send det gjerne til ole.guldvog@kantar.com, så får du kanskje svar på akkurat det du lurer på.  

12.00 Slutt 

Med forbehold om endringer