Meny Lukk
Søk Lukk
Søk

Kantars aprilmåling for TV2 gir 2,3 prosent oppslutning om Venstre

Kantars april-gallup for TV 2 viser at Venstre lekker både til Ap, Høyre og MDG. Mest til førstnevnte hvor en sjettedel av velgerne tar veien uten at Venstre henter tilbake noen.

Hittil i år har Venstre kun vært over sperregrensen én gang på Kantars målinger for TV 2. Verre stilt har det tidligere vært for regjeringspartner Kristelig Folkeparti. Partiet er på denne målingen over sperregrensen for første gang siden oktober, 4,1 prosent. De henter til sammen 20.000 velgere fra både Ap, Frp og Høyre.

Fortsatt rødgrønt flertall i folket

På denne målingen er det rødgrønt flertall med Arbeiderpartiet (20,6 prosent), Senterpartiet (18,7 prosent) og Sosialistisk Venstreparti (8,4 prosent) uten Miljøparti De Grønne som får 4,3 prosent og Rødt med 4,0 prosent. De gamle regjeringspartnerne får 88 mandater til sammen, mens med MDG og Rødt er flertallet på 103 mandater.

Med 8,4 prosent er SV landets nest største parti blant velgere under 30 år, bak Høyre. Partiet er også klart større en MDG og Rødt i Oslo og omegn.

Høyre oppnår 24,2 prosent på månedens måling.

Frp mest frem

Fremskrittspartiet er partiet som går mest frem på denne målingen, med en oppslutning på 10,2 prosent. På TV 2s måling for mars, fikk Frp sitt verste resultat på 26 år, med en oppslutning på 7,2 prosent. Da hadde partiet nesten ingen kvinnelige velgere, på denne målingen har de hentet noen flere.

Fakta om partibarometeret

Målingen er tatt opp av Kantar for TV 2 med telefonintervjuer av 1002 personer, mellom 29.-30.mars og 6.-7. april. Feilmarginen er +/- 1,4 - 2,8 prosentpoeng. Kantars partibarometer for TV 2 gir en månedlig oppdatering av styrkeforholdet mellom de politiske partiene i Norge, med utgangspunkt i partienes tilslutning ved Stortingsvalget 2017 og endringer i styrkeforholdet mellom partiene. Mandatberegningen er laget av TV 2. Modellen er justert for det antall mandater som skal velges fra hvert fylke når fordelingen skal justeres ut fra folketall foran neste valg.