Meny Lukk
Søk Lukk
Søk

Identifiser vekstdrivere for ditt merke med Brand Structure Analysis

Merkevarer eksisterer i folks hoder som et virvar og nettverk av assosiasjoner. For å bygge en sterk merkevare må du forstå disse assosiasjonene, hvilke som kan og bør styrkes og hvordan dette vil påvirke folks holdning og handling. 15.juni inviterte Kantar til webinar om Brand Structure Analysis, som er vårt avanserte verktøy for å avdekke fremtidige vekstdrivere. Her kan du lese mer om hvordan dette skiller seg fra tradisjonell driveranalyse.

Tradisjonelt har man sett på kategoridrivere for å avdekke hva en merkevare må levere på for å lykkes. Problemet med denne tilnærmingen er at den forutsetter at folk har et lineært og direkte forhold til valg av merkevarer – noe vi vet de ikke har. I tillegg ser tradisjonelle driveranalyser på hele kategorien, uten å ta hensyn til hva som kan være vekstdrivere for din spesifikke merkevare. 

Kantar har utviklet et helhetlig, datadrevet analyseverktøy, Brand Structure Analysis, som kan endre måten du avdekker vektsdrivere for merkevaren din. Vi benytter flere steg for å finne de mest potente vekstdriverne for din merkevare:

  • Først avdekker og måler vi hvordan assosiasjonene faktisk henger sammen, direkte og indirekte.
  • Deretter avdekker vi hvordan assosiasjonene former ulike tema (i forbrukernes hoder)
  • Videre rangerer vi viktigheten av assosiasjonene og attributtene for din merkevare (i motsetning til generiske kategoridrivere)
  • Deretter kvantifiserer vi sammenhenger og identifiserer mulige ruter for å styrke merkevaren i folks hode. Ulike simuleringer avdekker hvilke assosiasjoner som i størst grad vil øke merkevarestyrken for ditt merke – og som det derfor vil være mest effektfullt å styrke

I Kantar vet vi at slike analyser og simuleringer er verdifulle i seg selv, men at den største effekten kommer ved også å benytte kvalitative vurderinger, for eksempel til vurdering av konkurransebilde og organisasjonens egen kultur og kompetanse. Våre merkevareeksperter står derfor parate til å tilby verdiøkende rådgivning.

Sluttproduktet av en Brand Structure Analysis vil være et veikart for merkevarens videre vekst, og fungere som et prioriteringsgrunnlag på tvers av funksjoner og avdelinger.

Gi gjerne beskjed til din kundekontakt i Kantar dersom du ønsker å vite mer om Brand Structure Analysis, eller benytt kontaktinformasjonen på denne siden.

Gikk du glipp av webinaret 15. juni, kan du se det her.