Meny Lukk
Søk Lukk
Søk

Folks bekymringer øker, men de fleste er allikevel optimister

Oppdatert koronabarometer 20.mars: Situasjonen med koronasmitte setter sterkere preg på befolkning. Tallene bekrefter tydelig atferdsendring.

Publisert 23.03.20

Den sosiale aktiviteten avtar, folk handler mindre i fysiske butikker, og unngår i større grad offentlige steder der det er mange mennesker. Samtidig blir folk mer oppmerksomme på betydningen av god håndhygiene, og unngår i større grad fysisk kontakt med andre.

Resultatene tyder også på at folk opplever at koronasmitten kommer nærmere. En økende andel ser det som sannsynlig at de vil bli smittet, og det er flere som anser det som sannsynlig (42%) enn at det er usannsynlig (18%) at de vil bli smittet. 37% vurderer det som like sannsynlig at de blir smittet som at de ikke blir det.

Bekymringen blant folk øker den siste uken, og 78% sier nå at de er bekymret for konsekvensene situasjonen med koronasmitte vil få for dem selv og deres familie. De økonomiske følgende har kommet tydeligere fram gjennom media den siste uken, samtidig som antall smittede og døde øker.

Tross bekymring er de fleste allikevel optimister. 77% sier de ser lyst eller meget lyst på framtiden med hensyn til at vi globalt sett lykkes med å håndtere situasjonen med koronasmitte.

Samtidig er det økende tillit til at helsemyndighetene gir et korrekt inntrykk av situasjonen med koronasmitte, og at myndighetene setter inn de nødvendige tiltakene for å håndtere situasjonen på en best mulig måte.

Det viktigste denne undersøkelsen viser er at til tross for at situasjonen med koronasmitte preger hverdagen og vil gi merkbare konsekvenser for de fleste av oss, er folk flest allikevel optimister og har tro på at dette vil løse seg.

Hele rapporten kan du lese her: Kantar koronabarometer uke 12

Kantar 20. mars 2020